19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Доминикана наказа Италия с 16 тройки (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Доминикана наказа Италия с 16 тройки (видео)

Карл-Антъни Таунс с дабъл-дабъл за победителите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Доминикана също погледна смело към втория етап на световното първенство. Момчетата на Нестор Гарсия се справиха с Италия с 87:82 в среща от група А на шампионата на планетата, който се игра в Манила.

И ОЩЕ: Доминикана, който е с баланс от 2-0, може да се класира за следващата фаза на турнира още днес, ако Филипините спечелят срещу Ангола. „Адзурите“ пък имат 1 успех и 1 поражение и са втори в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Карл-Антъни Таунс и Андрес Фелис реализираха по 24 точки за победителите, като първият овладя и 11 борби за дабъл-дабъл. Жан Монтеро добави 12, 6 борби и 9 асистенции.

Марко Спису бе най-резултатен за Италия със 17 точки и 5 борби. Симоне Фонтекио вкара 13. Джанпаоло Ричи остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Доминикана показа по-точен мерник в стрелбата от далечна дистанция – 16/39 срещу 7/29 за европейците. Освен това, островитяните направиха и повече асистенции – 22 срещу 14 завършващи подавания за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 август (вторник) от 11.00 ч. Доминикана ще играе срещу Ангола, докато същия ден от 15.00 ч. Италия ще излезе за успех срещу Филипините.

СТАТИСТИКА ОТ ДОМИНИКАНА – ИТАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани