15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Канада съкруши Франция след лекция на гард на Оклахома (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Канада съкруши Франция след лекция на гард на Оклахома (видео)

Това бе първи успех за "кленовите листа" в 22 двубоя срещу европейски отбори на шампионати на планетата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Канада даде заявка, че ще бъде сред претендентите за призовите места на световното първенство. В Джакарта селекцията на Жорди Фернандес се разправи с Франция с 95:65 в мач от група H на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Гардът на Оклахома в НБА Шай Гилджъс-Александър навъртя на сметката на Канада 27 точки, гарнирани с 13 борби и 6 асистенции. Кели Олиник добави 18. Никел Александър-Уокър и Дилън Брукс отбелязаха по 12 точки.

Еван Фурние бе най-резултатен за Франция с 21 точки. Нандо Де Коло и Матиас Лесор останаха с по 12.

КЛЮЧЪТ: Водена от Еван Фурние, Франция поведе с 18:14 след серия от 8-0 и изглеждаше, че държи нещата под контрол, преди Канада да стигне до обрат в края на първото полувреме за 43:40. След паузата отборът на Венсан Коле така и не намери начин да спре Шай Гилджъс-Александър и съотборниците му, които се изстреляха напред с 65:44 и до края не изпуснаха инициативата.

И ОЩЕ: Преди този мач канадците имаха само една победа в последните 11 мача в първия кръг на световни първенства през настоящия век. Това бе първи успех за „кленовите листа“ в 22 двубоя срещу европейски отбори на шампионати на планетата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 август (неделя) от 12.45 ч. Канада ще играе срещу Ливан, докато същия ден от 16.30 ч. Франция ще има за съперник Латвия. 

СТАТИСТИКА ОТ КАНАДА – ФРАНЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани