20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВаленсия се изкачи в Топ 8 на Евролигата (видео)

Валенсия се изкачи в Топ 8 на Евролигата (видео)

"Оранжевите" биха Монако и донесоха трети успех на Испания в турнира тази седмица

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Валенсия донесе трети успех на Испания в Евролигата тази седмица. На свой терен селекцията на Алекс Мумбру отказа Монако с 89:84 в последния двубой от 7 кръг в турнира на богатите.

И ОЩЕ: Валенсия стана четвъртият испанския тим, който е част от Топ 8 в Евролигата, като заема седма позиция в класирането с баланс от 4-3. Oтборът от Княжеството пък е четвърти с 5 победи и 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Джоунс се отчете с 27 точки за Валенсия, от които 5 тройки. Джаред Харпър добави 16. Джеймс Уеб вкара 15 в добавка към 8 борби. Шави Лопес-Аростеги реализира 12.

Джордан Лойд бе най-добър за Монако с 24 точки. Алфа Диало приключи с 14. С по 12 точки останаха Майк Джеймс и Ели Окобо, като първият направи и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 3 минути преди края на таблото бе изписано равенство за 73:73, след като Ели Окобо не трепна зад дъгата. Джаред Харпър и Крис Джоунс дадоха аванс от 5 точки на домакините за 78:73, но Монако не се отказа и чрез Крис Джоунс се доближи на 2 точки. Сценарият се повтори още веднъж преди Джеймс Уеб и Клемен Препелич да оформят крайното 89:84 в полза на „оранжевите“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември Валенсия ще гостува на Виртус Болоня, а ден по-късно Монако ще приеме Баскония. 

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – МОНАКО 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани