19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Германия не се огъна срещу Австралия в драма в Окинава...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Германия не се огъна срещу Австралия в драма в Окинава (видео)

Дуото Денис Шрьодер и Маодо Ло навъртя общо 50 точки за бронзовия медалист от Евробаскет 2022

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия направи важна крачка към класиране в следващата фаза на световното първенство. Момчетата на Гордън Хърбърт спечелиха срещу Австралия с 85:82 след драма в „Окинава Арена“ пред погледа на легендата на немския баскетбол Дирк Новицки.

И ОЩЕ: Бронзовият медалист от Евробаскет 2022 е с баланс от 2-0 и може да си гарантира място във втория етап още днес, ако Япония победи Финландия. Бумърс пък са с 1 успех и 1 поражение в група Е.

НАЙ-ДОБРИ: Денис Шрьодер бе над всички за Германия с 30 точки, включително 5 тройки, плюс 8 асистенции. Маодо Ло се отчете с 20.

Пати Милс бе най-добър за Австралия с 21 точки, 5 борби и 6 асистенции. Джош Гиди остана със 17.

КЛЮЧЪТ: Двубоят премина през много обрати. Германците започнаха последния период със серия от 10-0, дело на Денис Шрьодер и Маодо Ло, за да излязат напред със 72:66. Австралия обаче не се отказа и чрез Джош Грийн, Джош Гиди, Пати Милс и Зейвиър Кукс стигна до равенство за 79:79. Денис Шрьодер не сбърка за 83:81, а от другата страна Джош Гиди намали пасива на тима си до 1 точка. Кош на Маодо Ло 0.2 секунди преди края сложи точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Във вторник (29 август) от 10.30 ч. Германия ще излезе срещу Финландия, докато същия ден от 14.10 ч. Австралия ще има за съперник Япония.

СТАТИСТИКА ОТ АВСТРАЛИЯ – ГЕРМАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани