19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Светислав Пешич: Не за първи път ме критикуват и обиждат

Светислав Пешич: Не за първи път ме критикуват и обиждат

За да бъда ясен, никога няма да се откажа от принципите си, допълва селекционерът на Сърбия

Селекционерът на Сърбия Светислав Пешич заяви, че не се притеснява от критиките, отправени към него след отпадането от Топ 16 на Евробаскет 2022. 73-годишният треньор добави още, че в лагера на отбора от западната ни съседка няма да търсят извинения или оправдания.

Показахме характер и твърдост, като поехме абсолютна отговорност. Не търсим никакви извинения или оправдания. Горд съм и за мен беше страхотно да участвам заедно с моите играчи в този процес. Винаги ще наблягам на атмосферата, приятелството и задружността, които играчите изградиха помежду си както по време на подготовката, така и особено по време на турнира. Подчертавам това въпреки факта, че се сблъскахме с контузии и болести, а някои играчи дори не пътуваха за европейското“, заяви пред федерацията в западната ни съседка Светислав Пешич.

Тазгодишната надпревара, което се провежда след пет години, предизвика голям интерес. Свидетели сме на изравняване на качеството, „малките” баскетболни нации напредват. Става все по-трудно за фаворитите да побеждават“, казва още наставникът на Сърбия.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Италия потопи Сърбия в сълзи след 16 тройки (ВИДЕО)

Не за първи път ме критикуват и обиждат. Това се случи и преди, по време на Евробаскет 2001 в Истанбул, а след това и на световното първенство в Индианаполис през 2002 г. Тук и сега не се случи нищо ново, докато печелихме в Прага, а след това и в Берлин, допълва специалистът.

„За да бъда ясен, никога няма да се откажа от принципите си, методите си за подбор на играчи и моите помощници. Анализирам и винаги съм готов да приема различни мнения и предложения, но ще остана лоялен към хората, чиято цел е само баскетболът”, завършва Светислав Пешич.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани