5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ФИБА потвърди, че наказания за боя в Тбилиси ще има

ФИБА потвърди, че наказания за боя в Тбилиси ще има

От международната централа вече имат записите от охранителните камери в залата

ФИБА потвърди, че санкции за боя в Тбилиси по време на двубоя от груповата фаза Турция – Грузия ще има. От международната централа обявиха, че е открито дисциплинарно производство срещу Гога Битадзе, Дуда Санадзе, Торнике Шенгелия, Фуркан Коркмаз и техните национални федерации.

От ФИБА ще изслушат всяка една от страните преди да вземат окончателно решение по казуса. Освен това, стана ясно, че от централата вече разполагат и със записите от охранителните камери в коридора на залата в Тбилиси.

Припомняме, че по време на срещата от група А на турнира на 4 септември Фуркан Коркмаз (Турция) и Дуда Санадзе (Грузия) влязоха в спор помежду си на паркета в края на редовното време, след което бяха изгонени и не доиграха мача.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Скандал в Тбилиси: Нападнаха играч на Турция

По-късно от турска страна се оплакаха, че Фуркан Коркмаз е бил нападнат от трима грузински баскетболисти и двама охранители в коридора към съблекалнята на залата. Според медиите в южната ни съседка, това са били Санадзе, Гога Битадзе и Торнике Шенгелия.

От лагера на Грузия заявиха, че са били провокирани от самия Коркмаз и от негови съотборници още на терена.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Торнике Шенгелия призна за смъртни заплахи

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани