6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСветислав Пешич: Все още нямаме нужда от чуждестранен играч

Светислав Пешич: Все още нямаме нужда от чуждестранен играч

Може един ден да се случи, но със сигурност не и докато аз съм треньор, заяви специалистът, който е начело на Сърбия

Селекционерът на националния отбор на Сърбия Светислав Пешич заяви, че докато той е начело на тима в него няма да бъде включен чуждестранен състезател. Tой уточни, че според него няма непосредствена нужда за привличането на натурализирани чужденци.

„Към момента не смятам, че сме в ситуация да се нуждаем от натурализиран играч. Може един ден да се случи, но със сигурност не и докато аз съм треньор„, подчерта 73-годишният специалист пред сръбското издание Mozzart Sport.

„Нямам проблем с включването на чужденец в националния отбор, ако отговоря на определени критерии и условия. Някои държави в нашия регион вече го направиха, а други дори привлякоха по 5-6 баскетболисти. Дори някои от най-добрите отбори, като Испания например, имат чужденци. Баскетболът е глобален спорт, всичко може да се случи, но ние все още нямаме нужда от чуждестранен играч, коментира още Светислав Пешич.

Сред най-дискутираните имена за евентуално включване като натурализиран състезател бе баскетболистът на Партизан Кевин Пънтър, който има сръбско гражданство.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани