20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаКонстантин Костадинов няма да продължи с Паленсия

Константин Костадинов няма да продължи с Паленсия

От испанския клуб обявиха раздялата си няколко играчи, сред които и българинът

Константин Костадинов няма да продължи с Паленсия през следващия сезон в испанската ACB Лига. От клуба изказаха благодарност за усилията и отдадеността на играчите, с които се разделят, а сред тях е и българинът.

203-сантиметровото крило носи екипа на „лилаво-сивите“ през 2022/2023, като игра под наем в клуба от Тенерифе. През последния сезон той записва средно по 6.6 точки, 3.4 борби и 0.6 асистенции в общо 39 мача. Сезонът за Константин Костадинов и Паленсия приключи с Купа на Принцесата и промоция за испанския елит.

В момента 20-годишният баскетболист е част от състава на мъжкия ни национален отбор, който участва в третия етап на предквалификациите на Евробаскет 2025. В събота (29 юли) от 18.00 ч. в „Арена Ботевград“ родните фенове ще могат да наблюдават изявите на Константин Костадинов и неговите съотборници от България в мач срещу Норвегия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани