5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСАЩ срещу Китай на финала на световното първенство за жени (видео)

САЩ срещу Китай на финала на световното първенство за жени (видео)

Дуелът за златото ще бъде утре сутрин от 9.00 ч.

САЩ и Китай ще определят шампиона на световното първенство за жени в Сидни. 

САЩ ще участват за финалите на световното първенство за жени за шести път в последните му седем издания. Това стана факт след успеха на американките над Канада с 88:43 на полуфиналите. Това бе седма поредна победа за олимпийските шампионки на турнира.

Бриана Стюарт бе над всички за САЩ със 17 точки и 8 борби. Айджа Уилсън оформи дабъл-дабъл – 15 и 12 борби. Келси Плъм се разписа с 14 точки. За канадките Летисия Амихере бе най-резултатна с 8 точки.

И този път САЩ не минаха без рекорди. Момичетата на Черил Рийв достигнаха до победата с най-голяма разлика на полуфиналите, подобрявайки предишното си най-добро постижение от 36 точки разлика. Освен това, американките удържаха Канада под 50 точки, което най-слабо резултатният мач за един тим в тази фаза в историята.

В другия полуфинал Китай издържа в драма срещу домакина Австралия след 61:59, а успехът му дойде след два успешни наказателни удара на Сию Уанг 0.3 секунди преди сирената. Селекцията на Уей Джън ще спори за златото за първи път от 1994 г. Най-добра за Китай бе Хан Ксу с 19 точки и 11 борби. Лиуей Янг финишира с 18. Сами Уиткомб бе най-резултатна за Австралия с 15 точки.

Програма за последните мачове от турнира:

1 октомври:

Мач за бронза: Австралия – Канада – 6.00 ч.

Финал: Китай – САЩ – 9.00 ч.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани