4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориРусия без шампион в Евролигата на олимпийската квалификация в Сплит

Русия без шампион в Евролигата на олимпийската квалификация в Сплит

Жоел Боломбой има проблеми с контузия

Русия няма да разчита на баскетболиста на ЦСКА Москва Жоел Боломбой за олимпийската квалификация в Сплит от 29 юни до 4 юли. Центърът е контузен и по тази причина не игра в последните мачове на отбора на Димитрис Итудис в плейофите на ВТБ Лигата.

Не очакваме Жоел Боломбой„, заяви генералният мениджър на руския национален отбор Сергей Панов по повод състоянието на шампиона в Евролигата през 2019 г., който в квалификациите за следващия шампионат на Стария континент записва средно по 14.5 точки.

Макар че ще се лиши от услугите на Жоел Боломбой, селекционерът на Русия Сергей Базаревич ще използва играчи от ЦСКА Москва. Това са Иван Ухов, Семьон Антонов и Никита Курбанов, които ще се присъединят към лагера на „Сборная“ през следващата седмица.

В спора за квота за Игрите в Токио руснаците ще играят срещу Германия и Мексико, а в другата група са домакинът Хърватия, Тунис и Бразилия.

Припомняме, че Русия е един от съперниците на България на Евробаскет 2022.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани