12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаШест отбора от Евролигата с повече изиграни мачове през сезона от тези...

Шест отбора от Евролигата с повече изиграни мачове през сезона от тези в НБА

Върхът е за Армани Милано с 90 двубоя през 2020/2021

Шест отбора от Евролигата имат повече изиграни мачове през 2020/2021 от тимовете в НБА. Това сочи графика на Basket Data Scouting, която е публикувана на 11 юни.

Според нея, лидер по изиграни срещи е Армани Милано с общо 90 двубоя във всички надпревари през последния сезон. Момчетата на Еторе Месина спечелиха бронзовите медали в Евролигата и останаха със сребро в италианската Серия А.

Втори в подреждането е Байерн Мюнхен с общо 88 мача през последната година. Тимът на Андреа Тринкиери игра в плейофите на турнира на богатите, където отстъпи на Армани Милано с 2-3 победи в серията. Освен това, Байерн Мюнхен се бори за златото в Бундеслигата, а резултатът в серията с АЛБА Берклин е 1-1 победи. Берлинчани са шести с общо 81 двубоя.

Трети и четвърти в класирането са големите съперници в Испания Барселона и Реал Мадрид, които ще спорят за титлата в ACB лигата. Каталунците са с 85 срещи през 2020/2021, като играха и финал в Евролигата, докато „Белият балет“ е с 84 мача, като в най-силната клубна надпревара на Стария континент отпадна в плейофите след 2-3 в серията с Анадолу Ефес, който след това завоюва трофея.

Жалгирис приключи сезона с общо 82 срещи, като не успя да си проправи път до плейофите в Евролигата, но стана шампион на Литва след 3-0 във финалите срещу Ритас Вилнюс.

От тимовете в НБА с най-много мачове през този сезон са Финикс и Лос Анджелис Клипърс – по 81, като трябва да се отбележи, че сезонът в лигата е със скъсен календар, заради пандемията от коронавирус и заради Олимпиадата. Освен това, в момента, в най-силното първенство в света се играят полуфинали в конференциите.

Ето и цялата графика за изиграните мачове от тимовете в двете лиги до 11 юни:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани