5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски с послание към треньорите на подрастващи

Росен Барчовски с послание към треньорите на подрастващи

Селекционерът на България бе награден със специална значка за Наставник №1 на месец февруари

Селекционерът на България Росен Барчовски посвети наградата си за Треньор на месец февруари на своите колеги, които работят с подрастващи. Бившият национал получи днес приза си – значка с трикольор, а това се случи на специална пресконференция в Пресклуб „България“.

Досега не съм го казвал, но посвещавам този успех на треньорите в клубовете. Треньорите на тези момчета по места, треньорите на подрастващите. Те не са само треньори, те са възпитатели и педагози, те са като родители и настойници на тези деца. Това е посланието ми“, заяви Росен Барчовски по време на срещата с медиите.

Росен Барчовски е сигурен, че лъвовете ще прескочат първата фаза на Евробаскет 2022. За жребия в края на април той обясни, че му е много трудно да посочи предпочитани отбори.

Има една специфика, защото групите ще са в четири държави, като домакинът ще си бъде съответно там. Това са Грузия, Чехия, Германия и Италия. Понеже очаквам да продължим във втория етап, който е в Берлин, може би най-добре е да сме в Германия, за да не се придвижваме много, а и там е приятно място за спорт и въобще за живот“, добави наставникът на „лъвовете“.

Специалистът събра над 90% от гласовете в анкета, която определя Треньор №1 на месеца. Росен Барчовски изведе България до европейско за трети път в кариерата си след тези през 2005 и 2011 г.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани