12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛъчезар Димитров изведе Левски до първа победа в НБЛ (видео)

Лъчезар Димитров изведе Левски до първа победа в НБЛ (видео)

Отборът на Димитър Ангелов се справи с Черноморец в Бургас

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски прекъсна серия от три поредни загуби в НБЛ. Отборът на Димитър Ангелов се наложи над Черноморец с 81:70 като гост в мач от 5 кръг в родния елит. Това бе първи успех за столичани в шампионата, като те заемат осмо място в класирането, докато бургазлии са с баланс от 2-3 и са трети.

НАЙ-ДОБРИ: Лъчезар Димитров даде тон на Левски с 21 точки, 5 борби и 6 асистенции. Николай Михайлов добави 15 и 5 борби. Алън Арнет регистрира 13 точки, 13 борби и 6 асистенции. Джон Флорвиъс се отчете с 10 и 7 борби.

Николай Титков бе най-резултатен за Черноморец с 21 точки, включително 6 тройки. Мунис Туту вкара 14 плюс 7 асистенции. Джъстин Уотс финишира с 11 точки и 5 борби. Георги Боянов се включи от пейката с 10 и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Левски започна по силен начин и направи серия от 9-1, дело на Николай Михайлов, Лъчезар Димитров и Златин Георгиев. Въпреки усилията на Николай Титков, Джъстин Уотс и Мунис Туту, столичани не намалиха оборотите и достигнаха до двуцифрен аванс за 28:16 в края на първата част. До почивката двата състава стояха равностойно на паркета, като „сините“ успяха да запазят аванса си, за да поставят на таблото 45:33. След паузата Алън Арнет, Джон Флорвиъс и Николай Михайлов държаха лидерството на Левски, който не се огъна до края и фиксира крайното 81:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 ноември Левски ще се изправи срещу ЦСКА в дербито на София в НБЛ, докато два дни по-рано Черноморец ще гостува на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани