12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориЧавдар Костов: Тази награда трябва да ни мотивира

Чавдар Костов: Тази награда трябва да ни мотивира

Това е приз за добре свършена работа, добави капитанът на България

Капитанът на България Чавдар Костов получи наградата за Отбор №1 на месец февруари, присъдена на националите от Пресклуб „България“. По време на срещата с медиите по-рано днес гардът сподели, че е приятно да се получават подобни отличия.

Винаги е приятно, когато се получават награди. Това е приз за добре свършена работа. Мисля, че е напълно заслужена. Надявам се и занапред да получаваме такива награди. Това трябва да ни мотивира, да мотивира момчетата, които бяха в Рига, а и тези, които не бяха с нас в този прозорец, да тренират и живот и здраве, да се представим добре на европейското първенство“, смята Чавдар Костов.

Наградиха националите с приза за Отбор на февруари

Той бе част от представителния ни тим и през 2011 г.

Много неща могат да се научат за тези десет години от последното ни участие на европейско първенство. В националния отбор се сменят доста играчи, но главното е отборният дух. Все пак играем за България, а не за клубен отбор и мачовете са на много по-голямо емоционално ниво. Всеки дава всичко от себе си на терена, за да може България да се класира на голям форум. Мисля, че това е главното – отборът игра с много голямо сърце през всички тези години, въпреки че не сме се класирали по-рано на европейско. Тази година имаше страхотна атмосфера в отбора и голямо желание за победа, което го показахме и на терена срещу Латвия“, каза още Чавдар Костов.

Представителният ни тим си осигури място на еврофиналите догодина за първи път от 10 години, след като финишира трети в своята група H на пресявките с актив от 2 победи и 4 загуби.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани