9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Сега е време за мъже

Росен Барчовски: Сега е време за мъже

От 100 години съм в баскетбола, но никога преди не съм преживявал нещо подобно, признава селекционерът на националния отбор

Нерви като от корабни въжета. С такива трябва да разполага Росен Барчовски за онова, което му предстои тази седмица. От снощи селекционерът на националния отбор е заедно с избраниците и с целия си щаб в Сараево, а в петък и в неделя там нашите ще изиграят и два мача от евроквалификациите, съответно срещу домакините и Гърция.

Няма какво да се заблуждаваме. В ситуация като сегашната, ние – треньорите, сме абсолютно безсилни. Ръцете ни са вързани и единственото, което можем да направим, е просто да се молим Господ да ни е на помощ, да ни опази живи и здрави. За селекция, тактика, избор на титуляри и така нататък, за подобни неща и дума не може да става„, коментира специалистът, който от два часа насам диша малко по-спокойно, след като ПСР пробите на целия ни отбор се оказаха негативни.

От 100 години съм в баскетбола, видял съм и съм преживял какво ли не, но никога преди не съм минавал през нещо, което всички изпитваме сега, по време на пандемията. Благодарен съм на момчетата. Дотук показват желязна дисциплина, за да се опазим здрави„, допълни Барчовски, който днес по обяд успя да проведе с играчите и първа тренировка на босненска земя.

Постоянно си говорим и нещата са ясни: сега просто е време за мъже и за битка, каквато никога досега не сме водили в цялата история на българския баскетбол. Защото тази битка далеч не е само на терена. Не започва с първия, нито завършва с последния съдийски сигнал„, категоричен бе треньорът.

Добри новини от Сараево: националите засега печелят битката с COVID-19

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани