7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориДобри новини от Сараево: националите засега печелят битката с COVID-19

Добри новини от Сараево: националите засега печелят битката с COVID-19

Тестовете на всички от тима ни за отрицателни, има заразени във всеки един от останалите отбори

Добри новини за мъжкия национален отбор, който от вчера е в Сараево и се стяга за два тежки мача от евроквалификацията. Всички в българския тим – баскетболисти и щаб, са напълно здрави, съобщава bTV. Нещо повече: българите са единствения участващ състав, който няма заразени в щаба. В лагера на всеки един от останалите три селекции – Босна и Херцеговина, Гърция и Латвия, има положителни проби.

В отбора на Гърция и в този на Латвия има по един заразен играч, като имена не се съобщават, а при босненците има двама с коронавирус от самия екип. Направени са общо 110 ПСР теста, от тях положителни са въпросните 4. Всеки един от четиримата заразени е изолиран в самостоятелна стая, осигурена му е храна и постоянна грижа.

В четвъртък националите ни, както и всички останали отбори в Сараево ще бъдат подложени на повторна проверка с ПСР. Първоначално, от ФИБА са уверили участниците, че ако при първите тестове няма нито един позитивен, то втори тестове няма да се провеждат, но при сегашната ситуация, ПСР-проверката е повече от наложителна, считат от европейската централа.

В петък нашите се изправят срещу домакина Босна и Херцеговина. Срещата е от 21:55 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ3. В неделя на „лъвовете“ предстои и двубой №2, този път срещу Гърция, а този сблъсък е с начален час 18:55 и отново ще бъде излъчен по БНТ3.

България, Босна и Херцеговина, Латвия и Гърция са наставени при изключителни мерки за сигурност и безопасност по време на пандемията в 5-звезден хотел в Сараево. Те нямат право да напускат хотела, следват стриктно правилата, наложени от ФИБА и от организаторите. Българите пристигнаха в Босна след повече от 12-часов преход с автобус снощи.

Росен Барчовски: Сега е време за мъже

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани