11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЯсна е системата на провеждане на шампионата при жените за 2023/2024

Ясна е системата на провеждане на шампионата при жените за 2023/2024

Стартът ще бъде даден на 7 октомври

Управителният съвет към Българската федерация по баскетбол прие системата и програмата за новия сезон в женския шампионат. Това се е случило по време на последното му заседание, провело се по-рано днес.

Всички осем отбора в шампионата при дамите ще се срещнат един срещу друг на разменено гостуване, като първият етап ще включва 14 кръга. След изиграването им, според класирането си, тимовете ще се разделят на Първа и Втора четворка.

Втория етап отново ще бъде на разменено гостуване за Първата четворка (по четири пъти) и Втората четворка (по два), като не се зачитат резултатите от първия етап.

На 1/2-финалите в шампионата при жените отборите ще спорят в серии до две победи от три срещи. Финалът ще се проведе до три успеха от пет двубоя, докато серията за бронза – до две победи от три мача.

Трансферният период ще бъде до 19 януари 2024 г.

Турнирът за Купата на България е планиран след изиграването на първия етап, който трябва да завърши в средата на януари.

През 2023/2024 в женското първенство ще се включат осем тима – Берое, Монтана 2003, Рилски спортист, Шампион 2006, Академик Пловдив, Локомотив София, Дунав 2016 и Шоутайм. Новият сезон в А група ще започне на 7 октомври.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани