5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Процентът от тройката трябва да е по-висок, за да печели...

Росен Барчовски: Процентът от тройката трябва да е по-висок, за да печели нашият тим

Босна е добър отбор, не е лесно да го победиш, заяви селекционерът на България

Винаги започвам със защитата. 85 точки не са малко, особено като домакин. Имаме грешки в защита, най-вече през първото полувреме, когато получихме 50 точки. Там беше проблемът и под коша. Получихме доста точки в транзиция, както и на пик енд рол. През второто полувреме подобрихме защитата, категоричен съм в това, но нашият проблем е в нападение. И в първия мач срещу Литва, и в този имаме много непредизвикани грешки. Да, те са такива, защото играят срещу нас доста агресивно. Тези грешки водят до лесни кошове на контраатака и до липса на наш кош. Процентът от тройката трябва да е по-висок, за да печели нашият тим. Имахме още няколко отворени стрелби, които трябваше да влязат„, заяви пред камерата на Нова спорт селекционерът на България Росен Барчовски след загубатa от Босна и Херцеговина със 75:85.

Босна е добър отбор, не е лесно да го победиш. Все още ни липсва Дий Бост, който е лидер. В последните години играем с него, но ще се справим. Има и много хубави неща. Това са включването на Емил Стоилов, Константин Костадинов и Йордан Минчев, които са бъдещето. Трябва търпение към тях“, добави на наставникът на представителни ни отбор.

Самият Стоилов помогна да спечелим борбата, както и всички останали. Ние се борихме много здраво. Относно Стоилов, бъдещето е пред него. Той не е готов и се уморява, все още не играе с необходимото самочувствие и няма физически сили. Мен не ме притеснява това нещо, просто трябва подкрепа към този отбор и ще се получат нещата„, добави Росен Барчовски.

Разполагаме с лидери в този тим. Васил Бачев също можеше да получи минути срещу Босна, но в крайна сметка нямаше как да използвам всичките играчи. Това е, което ще търсим като стил. Ще търсим подобрение, имаме още четири мача в тези квалификации. Нищо не е свършило още. Започнахме второто полувреме с две детински грешки, това не мога да го обясня. Няма какво много да променя преди следващите срещи от квалификациите, защото играчите се връщат по клубовете и ще се съберем няколко дни преди тях. Това, което може да се промени, е самите баскетболисти да работят много здраво, за да са в много по-добро състояние. Каквото можем да направим технически, ще се опитаме да го направим“, завърши специалистът.

България се бори храбро, но не успя срещу Босна и Херцеговина (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани