16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориСтанимир Маринов: Апелът ми към младите играчи е да работят

Станимир Маринов: Апелът ми към младите играчи е да работят

Бързината ни липсваше, смята гардът

Ако трябва да сме честни, не бяхме близо до победата. Доста тежко се говори след такъв двубой. Първо, поздравявам отбора на Босна, определено са по-класни и по-балансирани. Използваха си предимството на нисък пост и като цяло ръстовото такова. Дадохме всичко от себе си, борихме се до края. Имахме своите шансове, доближихме се максимално в резултата, но някои отворени шутове не влязоха, не се получиха някои дребни детайли в защита, имаше и пропуски и оттам срещу такъв класен отбор са натрупва разлика, след което е трудно да се върнеш„, каза пред камерата на Нова спорт Станимир Маринов след поражението на България от Босна и Херцеговина със 75:85 в световна квалификация.

Един професионален отбор е допустимо да допусне 9-10 грешки в един мач, но 18 вече са твърде много. Апелът ми към младите играчи е да работят. Константин, Емил и Данчо имат невероятни качества. Те са бъдещето на отбора. Трябва да мислят в тази насока, защото след време те ще го водят„, допълни гардът, който се отчете с 11 точки във втория мач на националите в световните квалификации.

Физически не бяхме добре подготвени за този цикъл. Трябва всеки един индивидуално да работи върху това. Бързината в играта ни липсваше. Особено в първия мач акцентирахме на играта на нисък пост, а това не е нашата игра. България играе бърз баскетбол, на границата на риска, с рискови стрелби, но тук са идвали големи отбори, които са падали или едвам са се измъквали„, завърши Станимир Маринов.

България се бори храбро, но не успя срещу Босна и Херцеговина (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани