12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Нападението беше много слабо, не вкарвахме

Росен Барчовски: Нападението беше много слабо, не вкарвахме

Започнахме заспало, добави селекционерът на България

Мъжкият национален отбор на България допусна загуба в първия си мач от група J на третия етап в предквалификациите за Евробаскет 2025. Нашите отстъпиха на Норвегия с 80:86 като гости.

Ето и как коментира поражението селекционерът на представителния ни тим Росен Барчовски: 

Загубихме, защото започнахме неготови, особено в защита. Домакините ни вкараха много лесни кошове без топка и зад гърба, не помагахме. Започнахме заспало, а норвежците не са лош отбор и имат добри играчи. Въпреки това го докарахме донякъде, загубихме този мач в третата част. Защитата започна да работи що-годе, но нападението беше много слабо. Не вкарвахме, основни играчи липсваха, движихме се бавно в офанзивен план. Когато тръгнахме на щурм и се появи Коди Милър-Макинтайър, нещата си дойдоха на мястото, но вече беше късно. Там имаше микро ситуации, заради които можехме да докараме резултата до равенство.

Разбира се, не съм доволен, защото дойдохме за победа. Въпреки всичко ще поздравя моя отбор, а щабът ще си търси причините, защото все пак намерихме сили от 21 точки да загубим само с 6. Това е турнир, точките също се гледат в мачовете, така че от лошото можем да намерим и нещо хубаво. Това, което виждам от статистиката е, че норвежците са вкарали 21 точки от грешки, а ние само 4. Имаме само 12 грешки, но някои от тях бяха фатални. От своя страна те направиха само 5, което говори за мъдрост в тима им. Българските отбори започват да пазят, когато им върви нападението.

„Не бяхме подготвени в дефанзивен план, защото играчите ми не очакваха толкова качествени баскетболисти в състава на домакините, особено Крис Ндоу, който е изключително атлетичен и бърз. Имахме неизпълнение на задачи, ние не сме искали да играем изпреварващо. Често ни бягаше зад гърба. Харалд Фрай също е много класен играч, той така си играе, състезава се в Бон. Не сме сработени, Константин Костадинов пристигна много късно, наложи се да играе като център, което е необичайна позиция за него. Много са нещата за първи мач. Трябва да потърсим положителното, което е, че загубихме с 6 точки. Това е съвсем минимална загуба.

„Искам да видя три неща срещу Австрия. Едното е да имаме много по-концентрирано и енергично начало. Второто е да играем по-бързо в нападение, докато третото е водещите играчи да се доближат до нивото си през цялата среща.

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани