7.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНационални отбориБългария взе само една част в Норвегия (видео)

България взе само една част в Норвегия (видео)

Фалстарт на националите в третия етап на предквалификациите за европейското

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България започна със загуба участието си в третия етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Отборът на Росен Барчовски претърпя поражение от Норвегия с 80:86 в първия си мач от група J на пресявките.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на представителния ни тим направиха Борислав Младенов и Мартин Йорданов. По време на срещата Васил Бачев пък получи тежък удар в лицето след сблъсък с Крис Ебу Ндоу.

НАЙ-ДОБРИ: Коди Милър-Макинтайър завърши с 20 точки за България. Капитанът Павлин Иванов добави 16, 5 борби и 9 асистенции. Иван Алипиев остана с 11 точки и 7 борби.

Харалд Фрай бе най-добър за победителите с 27 точки. Крис Ебу Ндоу се разписа с 23 и 8 борби. Микел Колстад остана с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: Домакините бяха по-концентрирани в началото и поведоха с 10-0. „Лъвовете“ обаче отговориха и стигнаха до обрат за 21:19 чрез Иван Алипиев, Коди Милър-Макинтайър, Борислав Младенов, Алекс Симеонов и Васил Бачев. Микел Колстад обаче не трепна от тройката в края на първата част, за да фиксира 22:21 в полза на Норвегия. През втория период надлъгването продължи преди Сюр Диб Берг, Харалд Фрай, Микел Колстад и Крис-Ебу Ндоу да изведат скандинавците отново напред с 49:39.

След паузата норвежците държаха нещата под контрол и дръпнаха с 68:47, спечелвайки третия период с 19:8. Последните 10 минути националите не се отказаха и чрез Павлин Иванов, Константин Костадинов, Коди Милър-Макинтайър и Иван Алипиев се доближиха на 6 точки. Харалд Фрай обаче не сбърка в края и подпечата успеха на Норвегия, дошъл с крайното 86:80.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на националите ще бъде на 22 юли. В събота от 18.00 ч. нашите ще излязат срещу Австрия в „Арена Ботевград“.

СТАТИСТИКА ОТ НОРВЕГИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани