11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Имаме проблем и в двете фази

Росен Барчовски: Имаме проблем и в двете фази

Искам Павлин и Коди да се възстановят, за да са готови за Германия, добави селекционерът на България

„Независимо от това, че ни надиграха, имахме ситуации при 7 точки пасив 2 минути преди края. Объркахме домакините с нашата зонова защита, те направиха няколко пропуска, но ние извършихме елементарна грешка – кош и фаул за 10 точки разлика. Това е важен момент да ги вкараме под напрежение или даже и да спечелим мача, или да загубим с малко. Всяка точка тук е важна и те го знаят. Има други неща, които са по-важни. С изключение на гардовата линия те ни превъзхождат ръстово и физически на всеки пост. Ние имаме две високи момчета, които отговарят на техните габарити, но ги няма и двамата. Играхме с две четворки, което е проблем. Нямаме едно отиграване отдолу под коша, защитата ни се пропука, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Швеция със 70:84 в среща от група D на евроквалификациите.

„Сменяхме най-различни видове, но ни минаваха основно един на един. По някакъв начин се държахме, не беше голяма разлика. Това, за което съжалявам е, че не загубихме с по-малка разлика. Имаме проблем и в двете фази. Ние смятаме, че играчите ни са годни, защото се намират в средата на сезона и са в добра форма, но те не са достатъчно добре физически. Не могат да играят по-агресивно и по-бързо. Това се отрази на всичко. Имаме само 10 асистенции. Те ни пазеха правилно, най-често със смени“, каза още селекционерът на представителния ни тим.

Павлин Иванов беше под въпрос вчера със сериозни болки и инжекции. Той търсеше себе си в тази среща. В началото на втората част Коди Милър-Макинтайър получи крампи. Медицинският щаб ми каза, че няма да може да продължи, но самият той каза, че иска да пробва, защото са шест точки разлика. Всичко това обаче се отрази„, каза още той. 

„Позитивът е голям. Самият начин, по който се подготвяха. Бориха се и дадоха всичко от себе си. Ще ги похваля за това нещо. Ще трябва обаче да коригираме други неща. С тренировки и изисквания не може. Има много играчи, които имат малък принос и в защита, и в нападение. Тук се иска и характер, и сърце. Искам Павлин и Коди да се възстановят, за да са готови. Без един от тях ще е трудно, камо ли без двамата. Ще работим колкото можем, за да оправим нещата преди мача с Германия“, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани