12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски за жребия за квалификациите за Евробаскет 2025: Няма нито един...

Росен Барчовски за жребия за квалификациите за Евробаскет 2025: Няма нито един отбор, за който да кажем, че е лесен

Нещата са много относителни, рано е за някакви прогнози, заяви селекционерът на България

Селекционерът на националния отбор на България Росен Барчовски определи като приемлив жребия за квалификациите за европейското първенство през 2025 г. България попаднав група с Германия, Черна гора и Швеция, а от четирите тима за шампионата ще се класират първите три в класирането.

„По начина, по който стигнахме до тези квалификации, за нас няма нито един отбор, за който да кажем, че е лесен„, заяви Росен Барчовски.

Аз съм доволен, че не сме в една група с Кипър, защото те са домакини и това исках да избегнем. Сега Кипър са в една група с Франция, Босна и Херцеговина и Хърватия и един от трите силни отбора ще отпадне. Вторият отбор, който не исках беше Полша, който също е сред домакините и се класира по право. Така в нашата група ще играем четири отбора за три места. Можеше от последната урна да ни се падна Северна Македония или Великобритания – малко по-слаби отбори от Швеция. За първа урна, където е Германия, не коментираме. При Черна гора много зависи в какъв състав ще бъде, дали ще играе още Боян Дублевич и дали ще съберат всичките си играчи. Но от това зависят всички отбори, защото в тези прозорци, които са по време на сезона, много трудно се събират всички играчи. Как да го нарека – приемлив жребий„, каза още старши треньорът на българския държавен тим.

„На Европейското първенство играхме равностойно срещу Черна гора, победиха ни много трудно. Вярно, че ние бяхме с Александър Везенков, в пълен състав, Дий Бост, но и всичко зависи наистина доколко оптимално ще се събере състава и как ще бъдат подготвени. Нещата са много относителни. И сега настроението беше песимистично преди предквалификацията, особено след първия мач в Норвегия и заради това, че не дойдоха 5-6 човека, а отборът игра добре. Много е рано за някакви прогнози. Като наближи времето нещата ще бъдат доста по-ясни, продължи Росен Барчовски, а по повод подготовката за предстоящите предварителни олимпийски квалификации в Турция, той добави:

„Още два дни имаме за тренировки. Здрави са всички, надявам се така да бъде и в следващите тренировки. В настроение сме. Момчетата починаха малко и отиваме с огромно желание и амбиция да се представим достойно.“

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани