12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: В битката на разочарованите ние бяхме по-добрите

Росен Барчовски: В битката на разочарованите ние бяхме по-добрите

Тежък сезон обаче след такъв идва друг, в който ще сме здрави и по-различни, заяви наставникът на ЦСКА

На тези, които оспорват серията за третото място, искам да им кажа да погледнат каква битка беше днес и да видят колко ще загуби баскетболът, ако я няма. Да, съгласен съм за Купата, това е турнир, но първенството е цяла година, отборите се борят за домакинско предимство, за селекция, да си запазят съставите. Този мач задължително трябва да остане. Който има повече морал, желание…, ние бяхме такива. Знам, че те бяха с огромни амбиции да станат първи, имаха състав, ние също. В битката на разочарованите ние бяхме по-добрите. Поздравявам отбора си, защото преодоляхме един куп проблеми„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Рилски спортист с 86:72 и спечеления бронз в НБЛ.

„Тежък сезон обаче след такъв идва друг, в който ще сме здрави и по-различни. Вече сме си направили изводи какво трябва да подобрим, какво да запазим и като селекция, и като игра. Сега ще починем„, добави наставникът на „червените“, които през 2022/2023 взеха и сребро в турнира за Купата на България.

„Никога не ми е била приятна треньорска смяна, каквато и ще да е причината. Смятам, че Удо работи много добре, имаше много добри изяви. Спечели 3 Купи на България, това за Самоков е страшно много. Това мога да кажа, да коментирам не ми е работа. Искам да му пожелая да си почине малко и да продължи кариерата си, защото е много качествен треньор“, каза още Росен Барчовски.

„От по-опитните играчи в ЦСКА почти всички са с двугодишни договори. Много се радвам, че такъв е случаят с Брандън Йънг, с Таменанг Чо, да не ги изреждат и другите. Много добре знам, че селекция не се прави под емоции. Трябва спокойствие, трябва анализ. Имаме много добър щаб, който ще подготви нещата и накрая ще взема решение„, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани