15.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияПърви медал за ЦСКА в родния шампионат след 16-годишна пауза (видео)

Първи медал за ЦСКА в родния шампионат след 16-годишна пауза (видео)

"Червените" затвориха серията за бронза срещу Рилски спортист след две поредни победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА спечели първи медал в българския шампионат от 16 години насам. Това се случи, след като отборът на Росен Барчовски победи Рилски спортист с 86:72 у дома, за да приключи серията за бронза в НБЛ през този сезон с 2-0. 

И ОЩЕ: За десети път в историята си ЦСКА взема комплекта с бронзови отличия в мъжкия ни елит. След завръщането си при най-добрите в мъжкото направление след повече от десетилетие през този сезон това е втори медал за “червените” след среброто от турнира за Купата на България.  

НАЙ-ДОБРИ: Мартин Сотиров вкара 25 точки за ЦСКА, от които 5 тройки. Таменанг Чо добави 24 и 9 борби. Брандън Йънг финишира с 18 точки и 5 асистенции.

Йордан Минчев бе най-резултатен за Рилски спортист с 20 точки, 7 борби и 5 асистенции. Димаджио Уигинс се отчете с 16 и 9 борби. С по 13 точки останаха Чавдар Костов и Александър Янев, като последният овладя и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора си размениха по няколко силни момента в първия период преди домакините да вземат аванс от 9 точки чрез Виктор Гергов, Андрей Иванов, Таменанг Чо и Алекс Симеонов за 26:17. През втория период „червените“ направиха преднината си двуцифрена за 35:19 чрез Таменанг Чо, Алекс Симеонов, Мартин Русев и Андрей Иванов. Самоковци на два пъти намаляваха пасива си до 10 точки чрез Деян Карамфилов, Димаджио Уигинс и Александър Янев, но Мартин Сотиров и Андрей Иванов фиксираха 50:36 на голямата почивка.

След паузата Йордан Минчев и Димаджио Уигинс доближиха Рилецо до съперника на 11 точки, но ЦСКА не позволяваше разликата да падне под 10 точки, фиксирайки 70:59 след 30 минути. В последната четвърт гостите се оказаха на 8 точки от противника чрез Димаджио Уигинс. До края обаче ЦСКА не изпусна лидерството и спечели с 86:72.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Не мисля, че има нещо подобно като лесен сезон. Имаме добра химия помежду си. Имахме нужда от време, за да я изградим, а след това се случи това с контузиите. За мен беше много трудно да съм извън терена с травма и да се върна обратно. В крайна сметка успяхме да си свършим работата и да спечелим този медал„, каза още гардът на „червените“ след успеха над Рилски с 86:72. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани