11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков прати Олимпиакос на финал в Гърция

Александър Везенков прати Олимпиакос на финал в Гърция

Българинът бе най-добър за своя тим в третия мач от серията срещу ПАОК

Aлександър Везенков и Олимпиакос се класираха на финал в гръцкото първенство за втора поредна година. Българинът бе с ключов принос за успеха на своя тим над ПАОК със 75:54 у дома. Така след 3-0 в серията от 1/2-финалите „червено-белите“ продължават напред в плейофите.

206-сантиметровото крило даде тон на Олимпиакос с 19 точки, допълнени от 2 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 24 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 6/10 от средна дистанция и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Костас Слукас добави към сметката на победителите 17 точки и 8 асистенции. Томас Уолкъп вкара 10 плюс 6 асистенции.

Джордан Сибърт бе най-резултатен за ПАОК с 14 точки. Джейлън Хендс остана с 11.

Александър Везенков и компания изиграха силно второ полувреме, в което лимитираха съперника до 20 точки, отговаряйки с 36 точки, за да си гарантират успеха в срещата. Домакините приключиха двубоя с успеваемост в стрелбата за две точки 57% срещу 37% за ПАОК.

В спора за златото в гръцкия шампионат Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу победителя от срещата Перистери/Панатинайкос. Първият мач от финалната серия в елита на южната ни съседка ще бъде на 4 юни.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАОК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани