15 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоЕвропаРожденикът Мицич тласна Ефес към триумфа в Испания (видео)

Рожденикът Мицич тласна Ефес към триумфа в Испания (видео)

Селекцията на Ергин Атаман взе победата в дербито с Барселона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Анадолу Ефес записа 10-та победа в Евролигата през 2022/2023. Селекцията на Ергин Атаман спечели дербито срещу Барселона след 80:75 като гост в мач от 19 кръг в турнира на богатите. Турският гранд има в актива си и 9 загуби, което го поставя на осмо място в класирането, докато испанците са с баланс от 12-7 и са четвърти.

НАЙ-ДОБРИ: Рожденикът Василие Мицич и Шейн Ларкин отбелязаха по 17 точки за Анадолу Ефес, като първият допълни сметката си с 6 борби и 6 асистенции. Тибор Плайс добави 12. Родриг Бубуа се отчете с 11 точки.

Кори Хигинс бе най-резултатен за Барселона със 17 точки. Никола Миротич се разписа с 15 и 6 борби. Оскар да Силва остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините изоставаха с 18 точки в средата на последната четвърт, но водени от Кори Хигинс и Оскар да Силва, съумяха да намалят до 72:75. 5 успешни наказателни удара на Василие Мицич и Уил Клайбърн бяха достатъчни на носителя на трофея в Евролигата да отмъкне успеха, оформяйки крайното 80:75.

Снимка: Anadolu Efes SK/Twitter

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Анадолу Ефес ще излезе срещу Байерн Мюнхен, докато ден по-рано Барселона ще играе срещу Баскония. 

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани