5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилски спортист надигра Балкан в Ботевград

Рилски спортист надигра Балкан в Ботевград

Пета победа за самоковци в НБЛ през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист продължава да диша във врата на лидера в НБЛ Левски Лукойл. Самоковци се наложиха над Балкан с 87:80 като гости в мач от 6 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов завърши с 19 точки и 6 асистенции за Рилски спортист. Брендън Браун добави 17 и 7 асистенции. Алекс Симеонов се отчете с 13 точки и 8 борби. Николас Карвачо оформи дабъл-дабъл – 12 и 17 борби. Мирослав Васов отбеляза 10 точки.

Божидар Аврамов бе най-резултатен за Балкан със 17 точки. Сияни Чеймбърс остави срещу името си 15 и 6 асистенции. Дарко Балабан и Давонтей Джордан останаха съответно с по 14 и 11 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме. Ботевградчани владееха повече инициативата и излязоха напред с 21:17 чрез Давонтей Джордан и Дарко Балабан. През втория период постепенно Рилецо обърна нещата в своя полза за 38:33 чрез Алекс Симеонов и Павлин Иванов. След паузата домакините се доближиха чрез Божидар Аврамов и Сияни Чеймбърс за 50:52. Рилски пък отговори чрез Павлин Иванов и Деян Карамфилов за 60:52. През последните 10 минути Балкан на няколко пъти намаляваше до 5 точки, но Брендън Браун подпечата победата на тима си с крайното 87:80.

И ОЩЕ: Рилецо е с баланс от 5-1, което го извежда до върха в класирането. Ботевградчани пък имат 2 победи и 3 загуби, колкото има и Черно море Тича.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 декември Балкан ще гостува на Левски Лукойл в дербито на 7 кръг в НБЛ. Рилски спортист пък ще почива в следващия кръг.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани