7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Имаше отборна игра

Людмил Хаджисотиров: Имаше отборна игра

В момента работим добре, смята треньорът на Рилски спортист

Започнахме малко по-меко и неконцентрирано в защита, получихме няколко лесни коша. Държахме много близо преднината на домакините и не им позволихме да се откъснат. Ключова се оказаха втората част, в която лимитирахме Балкан само до 12 точки. В защита играхме много добре, спечелихме борбата под коша, което беше много важно. Имаме 14 борби в нападение, като 6 от тях са на Николас Карвачо, който свърши много добра работа. Ограничихме двамата им високи играчи – Дарко Балабан и Тауан Ейджи. Преди този двубой двамата имаха средно по 37 точки и 20 борби. Лимитирахме ги до 20 точки в срещата, особено Ейджи. Получихме малко повече тройки, но не можеш да спреш всичко“, анализира пред Max Sport 2 играта на Рилски спортист в Ботевград Людмил Хаджисотиров.

Имаше отборна игра, не знаехме Павлин Иванов дали ще може да се включи, защото онзи ден получи проблем с кръста на тренировка. Не беше тренирал два дни, но видяхме, че се включи много добре. Смятам, че взехме важна победа срещу пряк опонент и то като гост. Мисля, че с такива мачове израстваме“, добави наставникът на самоковци, които биха за пети пореден път в мъжкия ни елит.

Имахме много здравословни проблеми в началото на сезона, когато играхме с Левски Лукойл. Имаме шест нови играчи. Отбор не се става нито за един месец, нито за два. Това е процес, с такива срещи става по-добре. Важното е, че в момента работим добре. Липсва ни още един играч. Надявам се да сме здрави, за да водим добър тренировъчен процес“, пожела си Людмил Хаджисотиров.

Брендън Браун играе по-добре през този сезон и с повече енергия в защита. Когато има по-класни играчи около него, може да ги разиграва. Срещу Балкан има 7 асистенции и само 1 грешка. Отлично съотношение за плеймейкър, има и 17 точки“, завърши треньорът на Рилски.

Рилски спортист надигра Балкан в Ботевград

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани