14.8 C
София
неделя, май 12, 2024
НачалоБългарияШоутайм е на финал в регион Изток на ББЛ А група

Шоутайм е на финал в регион Изток на ББЛ А група

Баскетболистите на Кирил Петров си гарантираха и място на националните финали през юни

Шоутайм се класира за финала в регион Изток на ББЛ А група. Тимът спечели и втория мач срещу Шумен -2, този път на негов терен в зала „Младост“ с 93:75, като така затвори серията в своя полза.

В спор за титлата в региона баскетболистите на Кирил Петров ще имат за съперник победителя от двойката ИУ – Черно море Тича -2. С успеха те си гарантираха място и на националните финали през юни.

Двубоят започна с леко предимство за домакините, но след 10 минути игра съперникът обърна за 22:18. Шоутайм стартира втория период с 11 безответни точки, а на почивката бе напред с 49:37. След паузата играта бе много равностойна, като преди решителната четвърт варненският тим отново имаше двуцифрен аванс – 72:59. В оставащото време Шумен -2 на два пъти намаляваше разликата до 9 точки, но след това гостите отново започнаха да увеличават преднината си и спечелиха.

По 18 точки за победителите отбелязаха Джъстин Сътън и Веселин Георгиев. С 16 и 9 борби се отчете Ростислав Алексов. Красимир Димитров вкара 15 точки. С 10 и 7 борби финишира Александър Иванов.

За съперника Баръш Мустафа бе най-резултатен с 23 точки. По 16 добавиха Пламен Русков (11 борби и 9 асистенции) и Никола Любенов.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани