6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак се изкачи втори в НБЛ (видео)

Спартак се изкачи втори в НБЛ (видео)

Плевенчани отказаха Берое за три поред в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак се изкачи на второ място в НБЛ. Тимът на Любо Минчев не се даде на Берое след 81:79 като гост в мач от 10 кръг. Това бе трета поредна победа за „синьо-белите“ в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: Плевенчани са с баланс от 6-4, докато старозагорци имат в актива си 4 успеха и 6 поражения и са осми, колкото имат още Левски и Миньор 2015.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов се отчете с 16 точки и 5 борби за Спартак. Станимир Маринов и Томас Брайънт добавиха по 15, като последният грабна и 12 борби за дабъл-дабъл. Родни Първис вкара 14 точки.

Карлос Пепин бе най-резултатен за Берое с 19 точки и 7 борби. С по 15 приключиха Дарин Иванов, Антун Маричевич и Николай Титков. Даръл Дейвис остана с 11 точки и 9 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Гостите имаха минимална преднина след едно полувреме, фиксирайки 40:36 в своя полза. След паузата Берое не се забави и обърна до 44:42 след успешни акции на Антун Маричевич, Даръл Дейвис и Николай Титков. Плевенчани обаче не се предадоха и чрез Томас Брайънт, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев си върнаха водачеството за 54:50. Даръл Дейвис и Карлос Пепин обаче държаха домакините близо до съперника след 58:60, но Николай Стоянов с тройка оформи 63:58 в края на третия период. В последните 10 минути Спартак увеличи преднината си до 8 точки след далечен снаряд на Родни Първис, но Николай Титков, Антун Маричевич и Карлос Пепин дадоха нов шанс на „зелено-белите“ след 77:78. Станимир Маринов отново демонстрира точния си мерник от далечна дистанция за 81:77. Два успешни наказателни удара на Карлос Пепин сложиха точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 декември Спартак ще бъде домакин на Рилски спортист, докато ден по-късно Берое ще гостува на ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – СПАРТАК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани