Николай Господинов: Основната ни задача бе да останем здрави

Доволен съм от отборната игра, допълва треньорът на Монтана 2003

413

„Изиграхме мач без значение, основната ни задача бе да останем здрави и да нямаме контузии, както и да разпределим минутите на играчите. Успяхме да изпълним всичките тези неща, всичките имат по около 20 минути средно. Доволен съм от отборната игра, имаме 39 асистенции, спечелихме почти 50 борби. Искам персонално да поздравя Валерия Алексиева за мача, който изигра. Беше безпогрешна при стрелбата от игра, записа и 6 асистенции. Надявам се след празниците също да сме здрави и да се подготвим добре за следващия етап в Адриатика, както и да играем още по-силно“, заяви треньорът на Монтана 2003 Николай Господинов след успеха над Бановичи със 118:76. 

„Анджелика Митрашинович стартира колебливо този мач, но това е нормално след отсъствие от три месеца. След това влезе в ритъм, тя е много добър играч, но ще и трябва поне още месец, за да намери своята игра, допълни той.

„Относно нашето представяне до този момент, започнахме много добре в контролите, но за жалост Митрашинович се разболя и беше аут за три месеца. Моник Рийд и Алекса Харт се присъединиха към отбора по-късно, така че не успяхме да се обиграем заедно. Въпреки това на базата на класата на Рийд измъкнахме няколко мача и имахме добри първи срещи. Получи се спад в началото на ноември, когато бе и паузата за националните отбори. Рийд не тренира с нас близо месец, заради коленете. Липсваха ни двете националки, загубихме на хърватска земя без да сме тренирали заедно. Последваха загуби от Будочност и Берое, като отново не разчитахме на Митрашинович. Смея да твърдя, че ако бяхме в пълен състав, тимът нямаше да има загуба до момента и щяхме да изглеждаме по съвсем различен начин. Моето желание е Митрашинович до края на януари да е във върхова форма“, завърши Николай Господинов. 

Монтана 2003 с разгром в Адриатическата лига (видео)

Предишна статияЛагер за кадетите в последните дни на годината
Следваща статияРилски изчака своя момент срещу Левски в Самоков (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."