7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилски е №1 в редовния сезон в НБЛ

Рилски е №1 в редовния сезон в НБЛ

Самоковци с разгром над Берое за 22-ри успех през 2020/2021

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели редовния сезон в НБЛ, приключвайки го без загуба като гост. В своята „Арена Самоков“ селекцията на Людмил Хаджисотиров се разправи с Берое със 109:67 в последния мач от 27 кръг в мъжкия ни елит.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Рилецо остава лидер с баланс от 22-2, докато старозагорци завършват шести с 11 успеха и 13 поражения, колкото има и Академик, но с по-лоши показатели в директните двубои.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Портър остави на сметката на Рилски спортист 23 точки и 5 борби. Алекс Симеонов добави 18 и 5 борби. Брендън Браун се разписа с 15 точки и 7 асистенции.

Седариан Рейнс бе най-резултатен за Берое със 17 точки. Кейлъб Бишъп отбеляза 15 плюс 7 борби. Джеймс Гавин остана с 11 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Гостите стояха равностойно на паркета срещу Рилски спортист само в първите 10-12 минути. След това постепенно домакините овладяха контрола над двубоя и поведоха с 56:42 на голямата почивка след силна игра на Трей Портър, Брендън Браун и Алекс Симеонов. След паузата Берое остана и без Станислав Ваклинов, който получи контузия, като така и не успя да отговори на агресията на съперника си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите в НБЛ Рилски спортист ще излезе срещу Спартак Плевен, а Берое ще спори с Балкан. В сериите се играе до две победи от три двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „През първата част показахме някакво лице, поне показахме, че сме заедно. Много често се случва, когато нещата спрат да се получават в нападение и спираме да играем в защита. Играта в дефанзивен план не ни вървеше през първото полувреме, но нямаме отборен дух. Не изглеждахме като отбор, липсва отборната борба. По-скоро изгледаме като събрани, отколкото като отбор„, каза пред Маx Sport баскетболистът на Берое Симеон Илиев след загубата на тима си от Рилски с 67:109. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани