11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров се разделя с Рилски спортист

Людмил Хаджисотиров се разделя с Рилски спортист

След 11 години в Самоков наставникът ще се отдаде на почивка

Людмил Хаджисотиров обяви, че 2022/2023 е бил неговият последен начело на Рилски спортист. Това се случи, след като самоковци загубиха битката за бронза в родния елит през този сезон след 0-2 победи в серията срещу ЦСКА.

Аз съм уведомил ръководството преди време, че това ми е последна година като старши-треньор на Рилски спортист. Искам да им благодаря за шанса и за доверието, което имаха към мен. Имали сме много хубави моменти, имали сме и трудни такива. Смятам, че първите са много повече в тези 11 години, които наистина минаха много бързо„, заяви Людмил Хаджисотиров след края на сезона за Рилски. 

„Искам да благодаря специално на щаба ми – на моя помощник Любомир Киров, който работи много професионално и всеотдайно през годините, минахме през много неща с него и смятам, че е готов за следващата стъпка. Искам да благодаря и на Георги Митрев и Филип Георгиев, които се грижеха освен за телата и възстановяването на играчите, и за колективния дух, както и на Благовест Главев, който намираше по всяко време възможност да работи индивидуално с играчите. Разбира се, благодаря на всички играчи, които са минали през отбора, както на всички фенове, които добронамерено са ни подкрепяли. Това винаги е било безценно“, добави наставникът на самоковци, който планира да се отдаде на почивка. 

Людмил Хаджисотиров пое Рилецо през 2016 г. като старши-треньор, след като наследи на поста Росен Барчовски, а преди това бе негов помощник. Под ръководството на бившия гард самоковци имат 3 Купи на България (от 2018 г., 2021 г. и 2022 г.), 2 Суперкупи (от 2021 г. и 2022 г.), 3 бронзови и 2 сребърни отличия в родния елит, както и третата позиция в Балканската лига през 2018 г.

Отново серията с ЦСКА той заяви следното:

„Естествено, че всички съжаляваме, че сезонът завършва по този начин. Трудно е да играеш в тази серия, защото и двата тима сме имали очакванията, че ще играем финал. Те успяха да се съвземат по-добре от това нещо. И двата мача те играха с повече желание, докато ние в първото полувреме позаспахме и не играхме интензивно. Второто полувреме е равно, включително и днес. В първите 20 минути са ни вкарали 24 точки от грешки, включително и на бърза атака. Това говори много за старанието и за влагането. В баскетбола, когато се трудиш и играеш здраво, се възнаграждава.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани