19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаПърва победа на европейска сцена за Спартак (видео)

Първа победа на европейска сцена за Спартак (видео)

Плевенчани подчиниха у дома финалиста от турнира за Купата на Полша от миналия сезон Старт Люблин

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа първа победа на европейска сцена този сезон. Пред своята публика в зала „Балканстрой“ отборът на Любо Минчев се наложи над финалиста в турнира за Купата на Полша от миналия сезон Старт Люблин със 101:95 в среща от група А на Европейската северна лига. Така плевенчани вече имат баланс от 1-4 в своя поток и са пети.

И ОЩЕ: Първи минути за Спартак изиграха двамата играчи на проби – гардът Алекс Ломакс, който е бивш възпитаник на университета в Мемфис и дори се изявява за кратко в G-Лигата към НБА, както и центърът Талиб Зана, който е нигериец, спечелил трофея във ФИБА Къп през 2017 г. с Нантер и носител на френската Купа през същия сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Брайънт Томас се отчете с 24 точки и 6 борби за Спартак. Родни Първис добави 15. По 13 точки вкараха Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев. С по 10 от пейката се включиха Ивко Ивков и Константин Тошков. 

За Старт Люблин Лиам Орейли бе най-добър с 20 точки. Томислав Габрич се разписа със 17 точки. Джабрил Дърам остана с 13 точки.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

РАЗВИТИЕТО: Гостите направиха серия от 11-4, с която взеха лидерството още в началото и дръпнаха с 20:10 чрез Барет Бенсън и Якуб Каролак. Спартак реагира чрез Талиб Зана, Брайънт Томас, Николай Стоянов и Ивко Ивков и обърна до 25:24. Роман Шимански все пак отбеляза за своя тим и фиксира 26:25 в края на първата част. През втория период надлъгването продължи, като двата тима не спираха да си разменят кошове. В края му все пак резултатът бе равен за 55:55 на голямата почивка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

След паузата полският тим излезе напред 66:59 след серия от 11-4, дело на Лиам Орейли, Джабрил Дърам и Томислав Габрич. Домакините не се забавиха и с помощта на Алекс Ломакс, Цветомир Чернокожев, Николай Стоянов и Родни Първис сведоха пасива си до 1 точка, но Люблин направи 6 безответни точки за 75:68. Дуото Брайънт Томас и Цветомир Чернокожев обаче остави Спартак в играта след 78:80. В последните 10 минути „синьо-белите“ излязоха на лидерска позиция за 94:84 след 15-2, благодарение на Родни Първис, Цветомир Чернокожев, Константин Тошков и Брайънт Томас. До финалната сирена българският състав не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 януари Спартак Плевен ще има визита на Свендборг. 

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – СТАРТ ЛЮБЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани