10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Моето желание е да изглеждаме по-добре и да имаме широка...

Любо Минчев: Моето желание е да изглеждаме по-добре и да имаме широка ротация

Ако се запазим в този вид, ще бъдем нов отбор до голяма степен, добави треньорът на Спартак

Не мисля, че това ни е най-добрият мач. Играхме много слабо в защита, изключение прави последната четвърт, където се представихме по-добре в тази фаза. В останалите три части не бях доволен. Оставихме доста свободни стрелби на гостите. Едно от важните неща, които си бяхме поставили като задача, бе да не им даваме да имат толкова свободни шутове от тройката, но ние не го направихме. До полувремето ни бяха вкарали 5 тройки на контраатака“, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над Старт Люблин със 101:95 в мач от група А на Европейската северна лига.

Вече имаме повече хора в ротацията и беше по-добре от тази гледна точка. Смятам, че в такъв вариант нещата ще изглеждат по-добре за нас. Талиб Зана се е подвизавал на високо ниво, знаем, че отдавна не е играл и си личи, че не е във форма. Ще решаваме. Доволен съм и от Алекс Ломакс“, добави наставникът на плевенчани, чийто тим е с баланс от 1-4 в турнира.

„Ние имахме възможност да спечелим и в Дания срещу Бакен Беърс. Разликата е, че с тези отбори, които ние играем в този турнир, се движат на по-голяма скорост от нашето първенство. С нашите проблеми, които имаме и слабото представяне на някои играчи, които имахме, не бяхме пълноценни. Ние и в момента не сме. В хода на този мач започнаха да ни пазят зона и ние не знаехме какво да правим. Когато има доста контузени или нови играчи, нямаш много време да се подготвяш. Трудно ни е. Съжалявам, че в началото на сезона, когато играхме с Бристъл Флайърс, тогава също бяхме без добър тренировъчен процес. Чужденците бяха контузени и болни, нямахме добра подготовка, но това са неща, които си ги знаем. Няма какво да се оправдавам“, каза още Любо Минчев.

„Ако се запазим в този вид, ще бъдем нов отбор до голяма степен. Имаме още двама играчи, които са извън ротацията, заради контузии, но са опитни и с водеща роля. Надявам се да бъдат във форма, когато се върнат. Моето желание е да изглеждаме по-добре и да имаме широка ротация. Този месец е доста тежък“, допълни той.

Няма как някой от Станимир Маринов или Джулиън Люис да се върне срещу Балкан в събота. Не знам какво да очаквам от този мач. Те ще правят промени, свързани със селекцията. Очаква се да привлекат нов гард, не мога да кажа дали ще взимат нов център. Те също играят с различен ростер от това, с което започнаха сезона. За всяко нещо трябва време, независимо от това, че играчите, които привлякоха, имат опит“, завърши Любо Минчев.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани