8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориПоставиха Везенков в Топ 10 на дебютантите на европейското

Поставиха Везенков в Топ 10 на дебютантите на европейското

Крилото в елитна компания преди шампионата на Стария континент

Националният отбор на България ще се завърне на европейско първенство след 11-годишна пауза. Това ще се случи на 1 септември (четвъртък) от 14.30 ч. с мач срещу световния шампион Испания, който ще се проведе в „Арена Тбилиси“.

Шампионатът на Стария континент ще бъде първи за немалко от баскетболистите. По този повод сайтът Еurohoops.net посочи 10-те играчи, които ще дебютират на европейско, а българското присъствие сред тях е отредено на Александър Везенков.

Считан за един от най-перспективните играчи в Европа в ранните си години в младежките отбори на АПОЕЛ и Арис, Александър Везенков не оправда големите очаквания, когато дебютира в Барселона под ръководството на Шави Паскуал. 

В края на един сезон като основна фигура в Олимпиакос, спечелвайки титлата и Купата в Гърция, и попадайки в Идеалния отбор в Евролигата през 2021/2022, Везенков не може да спре да изпитва удовлетворение, дори в залеза на лятото.

Ако България прескочи група А, това ще бъде благодарение най-вече на Дий Бост и на Александър Везенков. На 27 години крилото иска да остави своя отпечатък при първото си участие на Евробаскет“, пишат за българина авторите от Еurohoops.

Компания на Александър Везенков сред дебютантите на европейското правят още Симоне Фонтекио, Алперен Шенгун, Лоренцо Браун, Игнас Браздейкис, Дени Авдия, Тайлър Дорси, Гершон Ябуселе, Юсуф Нуркич и Сандро Мамукелашвили. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани