12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Левски мина с лекота през Спартак за полуфинал в...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Левски мина с лекота през Спартак за полуфинал в Ботевград

Столичани овладяха контрола над двубоя още преди почивката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски е третият полуфиналист в турнира за Купата на България. В „Арена Ботевград“ отборът на Тити Папазов се наложи над Спартак Плевен с 91:70 в третия 1/4-финал от надпреварата.

И ОЩЕ: Срещата бе повторение на 1/4-финала за Купата от 2021 г. в Панагюрище. Преди 12 месеца „сините“ отново победиха същия съперник, но със 101:62.

НАЙ-ДОБРИ: Марио Литъл завърши със 17 точки за Левски днес. По 13 добавиха Цветомир Чернокожев и Ивица Радич, като вторият грабна и 11 борби. С по 10 точки се отчетоха Асен Великов и Венцислав Петков.

Божидар Аврамов и Максим Корниенко бяха най-резултатни за Спартак Плевен с по 12 точки. Симеон Илиев и Ивко Ивков вкараха по 9. С по 7 останаха Николай Стоянов и Коча Йовович.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След като двата състава си размениха по една силна серия в първите минути на двубоя, Левски стигна до аванс от 10 точки за 21:11 чрез Ивица Радич, Марио Литъл и Цветомир Чернокожев. Спартак отвърна чрез Максим Корниенко и Ивко Ивков за 15:23. През втория период плевенчани се доближиха на 3 точки след 5 поредни на Мартин Маринов и Ивко Ивков. Шампионите обаче нанизаха три тройки, дело на Николай Михайлов, Венцислав Петков и Асен Великов, в добавка към три успешни наказателни удара за последните двама за аванс от 15 точки. Стрелбата на плевенчани не вървеше в тези минути, а Марио Литъл, Адонте Паркър и Венцислав Петков направиха преднината на отбора си 20 точки. Божидар Аврамов фиксира 32:48 след 20 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата въпреки усилията на Божидар Аврамов и Николай Стоянов, Левски не бе поставен под заплаха и стигна до +25 точки чрез Асен Великов, Марио Литъл и Лъчезар Димитров. До финалната сирена отборът от столицата не изпусна контрола над срещата и стигна до крайното 91:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (26 март) от 20.00 ч. Левски ще се изправи срещу победителя от двойката Балкан/Ямбол във втория полуфинал от турнира за Купата в Ботевград.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани