11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАПослание към небето: Исках да се гордееш с мен (видео)

Послание към небето: Исках да се гордееш с мен (видео)

Татко, благодаря ти за всеки урок, който ми даде, написа една от легендите в НБА Меджик Джонсън, след като загуби баща си

Eдна от легендите в НБА Меджик Джонсън трогна с послание в социалните мрежи. Участникът в 12 издания на Мача на звездите отвъд океана се сбогува с баща Ървин Джонсън, който си отиде от този свят на 88-годишна възраст.

„Сърцето ми е разбито. Снощи загубих най-големия си почитател, най-добрия си приятел, герой, идол, моя баща – Ървин Джонсън-старши. Още от дете исках да бъда точно като него.

Баща ми беше най-трудолюбивият човек, когото познавам. Работеше постоянно на 2-3 места, за да изхранва семейството си и никога не си търсеше оправдания. Много съм му благодарен, че възпита тази черта в мен и ме научи на важността на образованието, безупречната работна етика, уважението към себе си и другите. Той беше първият човек, който ми каза, че ако дам всичко от себе си, работя упорито и направя каквото трябва, тогава ще вляза в НБА.

Татко, благодаря ти за всеки урок, който ми даде, всеки път, когато ме подкрепяше. Благодаря ти, че си най-добрият баща, мъж и пример за своя син. Всичко, което съм направил в живота си, е защото исках да се гордееш с мен. От баскетбола до бизнеса, от съпруг, баща и дядо, който и какъвто станах, благодарение на Ървин Джонсън-старши. Каква чест е да бъда наречен Ървин Джонсън-младши! Винаги ще те обичам!„, написа в дълъг пост в Twitter Меджик Джонсън.

5-кратният шампион в НБА израства в семейството на монтажник в известна американска компания за производство на автомобили и портиер в училище. Има шест братя и сестри, както и още трима полубратя и сестри от предишния брак на баща си. Още от дете е повлиян от работната етика на своите родители Ървин и Кристин. Баща му не пропуска нито ден на работа, като събира и боклука от паркинг за употребявани коли. Често по време на това начинание среща подкрепа и от сина Меджик, който редовно му помага. Заради това, децата в квартала в Лансинг, щата Мичиган, наричали Джонсън-младши „Боклукчията“.

Обичта към играта Меджик Джонсън получава в семейството си – баща му Ървин Джонсън е бивш баскетболист в гимназиалния отбор на родния си град в щата Мисисипи, докато майка му Кристин, която е родом от Северна Каролина, обиква топката в оранжево и черно още като дете, гледайки братята си как играят. Тънкостите в баскетбола Меджик научава от баща си.

Негов идол е и Бил Ръсел, на когото се възхищава повече заради спечелените титли в НБА, отколкото заради качествата му. Искрата си за баскетбола взема още от Ърл Монро (б.а. – шампион в НБА през 1973 г. с Ню Йорк) и от Маркес Хейнс, който е член на Харлем Глоубтротърс.

A останалото, както казват, е история…

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани