9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБААнтъни Едуардс е избор №1 в драфта на НБА (видео)

Антъни Едуардс е избор №1 в драфта на НБА (видео)

Минесота оправда очакванията на специалистите

След забавяне от пет месеца заради пандемията от коронавирус, НБА дочака и Драфт 2020. Прогнозите на специалистите станаха реалност, след като Минесота избра под №1 един от големите таланти на колежанския баскетбол Антъни Едуардс.

Усещането е невероятно. Моето семейство и аз сме наистина много щастливи. Трудно е да изразя емоциите си, но се чувствам наистина благословен, защото имам честта да бъда в тази ситуация”, заяви пред медиите отвъд океана Антъни Едуардс, след като стана Избор №1 в онлайн драфта на НБА.

19-годишният Антъни Едуардс е роден на 5 август 2001 г. в Атланта, щата Джорджия. Висок е 196 см. и играе на позиция 2. Преди да се отдаде на баскетбола, той се увлича по футбола. От малък обаче играе с оранжевата топка срещу братята си в двора на баба си.

На 9-годишна възраст Антъни Едуардс започва да тренира под зоркия поглед на бившия играч Джъстин Холанд. След успехите си в гимназията, където продължава да се развива на терена и да учи, гардът избира университета Джорджия.

Още в първия си мач Антъни Едуардс печели симпатиите на публиката с 24 точки, 9 борби и 4 откраднати топки или най-много за дебютант на учебното заведение след легендата Доминик Уилкинс през 1979 г. Всъщност, изборът на университет не е случаен за баскетболиста, тъй като неговият наставник Том Крийн е работил с играчи като Дуейн Уейд и Виктор Оладипо, които са негови идоли.

В първия си сезон за университетския тим на Джорджия Антъни Едуардс става реализатор №1 със средни показатели от 19.1 точки, допълнени от 5.2 борби и 2.8 асистенции. Това му отрежда място сред петимата финалисти за наградата, носеща името на легендата Джери Уест. Призът се връчва на най-добрия гард на колежанско ниво.

Вярваме, че той има наистина невероятно бъдеще. Страстта му към това, в което иска да се превърне е нещото, което ни развълнува”, заяви президентът по баскетболните операции на Минесота Герсън Рокас.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани