10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос прегазиха Байерн Мюнхен в Евролигата (видео)

Везенков и Олимпиакос прегазиха Байерн Мюнхен в Евролигата (видео)

Крилото над всички за гръцкия гранд с 18 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос записаха втора поредна победа в Евролигата в рамките на 48 часа. Тази обаче се оказа далеч по-убедителна от предишната, защото българинът и отборът му смазаха Байерн Мюнхен със 102:74 у дома в среща от 28 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 20-8 и е лидер в класирането, докато немският тим има 12 успеха и 15 поражения на 15-тата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков не отстъпва от силната си форма в Евролигата, като се отчете с 18 точки за Олимпиакос в срещата. При стрелбата си той бе 3/5 от средно разстояние и 4/6 от тройката. Освен това, Спортист №1 на България за 2022 г. добави към статистиката си 4 борби и 3 асистенции за 21 минути на паркета.

От неговите колеги Шакил МакКисик приключи с 15 точки. Янулис Ларенцакис добави 14 и 5 борби. Томас Уолкъп вкара 13 точки в добавка към 5 асистенции.

Айзък Бонга бе най-резултатен за Байерн Мюнхен с 16 точки и 5 борби. С по 11 останаха Найлс Гифи и Огнен Ярамаз.

КЛЮЧЪТ: Олимпиакос започна ударно в началото и след серия от 15-3, в която дейно участие имаше и Александър Везенков, поведе с 26:12 в края на първата част. В остатъка от срещата домакините не изпуснаха лидерството и стигнаха до успеха, оформяйки крайното 102:74.

И ОЩЕ: Селекцията на Йоргос Барцокас завърши мача с общо 19 тройки от 30 опита, оставяйки в миналото предишния си рекорд, който е от 26 ноември 2021 г. в двубой срещу Армани Милано – 18/33 зад дъгата. Абсолютният рекорд в Евролигата по тройки в един мач се държи от Анадолу Ефес – 22 далечни снаряда при победата над Макаби със 109:77 от 24 февруари.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 март Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Жалгирис, докато ден по-късно Байерн Мюнхен ще излезе срещу АЛБА Берлин в немския дуел на кръга в Евролигата.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани