6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияПореден приз в колекцията на Александър Везенков

Пореден приз в колекцията на Александър Везенков

Награда от церемонията „Гала на шампионите“ получи и селекционерът на България Росен Барчовски

Александър Везенков получи поредното признание за представянето си в националния отбор на България и Олимпиакос в последните месеци. Той взе награда от церемонията „Гала на шампионите“, на която Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор отличават най-добрите спортисти в България. 

Снимка: Министерство на младежта и спорта/Фейсбук

Баскетболистът на гръцкия гранд Олимпиакос бе отличен в категорията “Най-добър спортист на България”, редом до носителката на четири медала от световно първенство по художествена гимнастика Стилияна Николова, най-добрият ни състезател в ски алпийски дисциплини в последните години Алберт Попов, световният сребърен медалист и европейски шампион в категория до 97 кг. по борба класически стил Кирил Милов, както и европейските шампиони по вдигане на тежести и бокс Ангел Русев и Севда Асенова. Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор наградиха най-успешните спортисти и треньори за 2022 г. със статуетки и парични премии на обща стойност 160 000 лв. на церемонията „Гала на шампионите“. 
 
„През изминалата година българските спортисти в олимпийските спортове са извоювали за България във всички възрасти общо над 140 медала от европейски и световни първенства“, заяви министърът на младежта и спорта Весела Лечева. 
 
Горда съм, че сред най-заслужилите, наред с утвърдени имена в спорта, застават и нашите млади шампиони. Запазваме успешните традиции в художествената гимнастика, бокса, борбата. Надежда дава пробивът в алпийските ски, биатлона, плуването, леката атлетика. Позволете да се обърна с огромна благодарност и към наши спортисти, които през миналата година се включиха в доброволческите акции за разчистване на пострадалите от наводненията карловски села. По този начин те показаха, че спортът е нещо повече от медали и титли. Спортът е съпричастност и човешка солидарност“, каза още министър Лечева. 
 
Горд съм да връча тази награда на Александър Везенков. За неговата трудолюбивост, за неговата твърдост и упоритост, които в последните години, с които в последните години се превърна в истински фар за младите“, призна за заслугите на Везенков президентът на БФбаскетбол Георги Глушков.

Наградата получи и селекционерът на мъжкия ни национален отбор Росен Барчовски, който допълни:

Много е трудно, защото този спорт, въобще колективните спортове, изискват много интелигентност, освен физическите и технически качества. Сашо е точно такъв човек, с огромен интелект. За мен е огромна чест. Огромно признание за нашия спорт. От много отдавна баскетболист не е бил част от тези класации, затова емоцията ми е сериозна! 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани