6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориПодкрепление за Чехия преди турнира в Пардубице (видео)

Подкрепление за Чехия преди турнира в Пардубице (видео)

Джеймс Карник може да дебютира за отбора на Ронен Гинсбург в петък срещу България

Чехия ще има на разположение още един баскетболист в близко бъдеще. Селекционерът на деветия от последната Олимпиада в Токио през миналата година Ронен Гинсбург ще може да използва и 24-годишният Джеймс Карник.

 

Висок е 207 см. и играе на позиция 5. Роден е в Канада, но баща му е чех и по тази причина той има и чешко гражданство. Израства в спортно семейство. Дядо му се отдава на колоездене в бивша Чехословакия, докато баща му продължава традицията, като прави солидна кариера в Канада, в джудото.

Джеймс Карник е бивш възпитаник на Бостън Колидж. За последно носи екипа на канадския Фрейзър Вали. Наскоро той подписва в Швейцария, където ще се изявява през новия сезон като част от Женева.

Чехия ще бъде домакин на приятелски турнир в края на тази седмица. В надпреварата участие ще вземат още България и Хърватия. Двубоите в Пардубице ще бъдат от 12 до 14 август.

Има голяма вероятност Джеймс Карник да изиграе първи минути за чехите именно срещу националите в петък. Очаква се той да има по-сериозна роля в отбора на Ронен Гинсбург през ноември, в световните квалификации.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани