14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаБез Везенков в края Олимпиакос наведе глава пред ПАО за 1-1 във...

Без Везенков в края Олимпиакос наведе глава пред ПАО за 1-1 във финалите в Гърция (видео)

Серията от победи на тима на българина в елита на южната ни съседка бе спряна

Пред погледа на лидера на Милуоки в НБА Янис Адетокунбо Олимпиакос на Александър Везенков допусна първа загуба в Гърция през този сезон. Отборът на българина не успя срещу Панатинайкос след 65:67 като гост, а резултатът в битката за титлата в елита на южната ни съседка вече е равен – 1-1. Поражението прекъсна серията от 28 поредни победи на „червено-белите“ в гръцкия шампионат.

206-сантиметровото крило се задържа в игра за Олимпиакос 21 минути, след което напусна игра, заради контузия. В този период Спортист №1 на България за 2022 г. се отчете с 6 точки, 4 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка и чадър, като бе 3/5 при стрелбата от средно разстояние.

Костас Папаниколау бе най-добър за финалиста в Евролигата през 2022/2023 с 15 точки и 7 асистенции. Томас Уолкъп добави 14, но бе изгонен в началото на третия период. Мустафа Фал се разписа с 11 точки и 6 борби. В групата на гостите за срещата не бе Костас Слукас, заради стомашен вирус.

За победителите Парис Лий и Матеуш Понитка бяха най-резултатни с 12 точки, като вторият овладя и 6 борби. Националът на Полша се превърна и в герой за Панатинайкос, отбелязвайки тройка 17 секунди преди сирената, за да подпечата успеха на своя тим.

Преди двубоя делегацията на Олимпиакос бе посрещната в залата с вода и кисело мляко, които полетяха към паркета в „О.А.К.А.“.

В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Следващият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и Панатинайкос ще бъде на 11 юни (неделя) от 21.15 ч. в Пирея.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] Очаква се в следващите часове Александър Везенков да премине ядрено-магнитен резонанс. Това потвърди треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас след срещата, спечелена от ПАО с 67:65. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани