11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков се включи в работна среща на три федерации

Георги Глушков се включи в работна среща на три федерации

Възобновяват Балканските първенства за момичета и момчета до 15 г.

Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков участва в работна среща между три баскетболни централи, която се проведе в Ираклион. В дискусиите се включиха още представители на румънската и гръцката федерация.

Преговорите са част от партньорството между двете съседни на България страни, договорено през април. Като част от разговорите Георги Глушков е изразил желанието си да се включи в проекта, който има за цел по-тясно сътрудничество между държавите и развитие на баскетбола на Балканите.

„Проведохме изключително конструктивни дискусии и договорихме много съвместни дейности. Така ще възобновим Балканските първенства за възрастовата група до 15 г. мъже и жени, започвайки от декември 2023 г., ще организираме международни тренировъчни лагери по региони за всички страни от Югоизточна Европа и обмяна на опит между регионалните академии в страните от Балканския регион. Обсъдихме и какъв бюджет трябва да имаме за тези дейности. Можем да считаме срещата и за начална точкa за европейските проекти, по които ще кандидатстваме заедно през следващата година“, разкри президентът на румънската федерация Кармен Токала.

ПрезGoogle
ИзточникFrbaschet.ro
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани