12.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияПодемът на Балкан продължи и в София (видео)

Подемът на Балкан продължи и в София (видео)

Три поред за "зелените" след силна последна част срещу ЦСКА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан постигна трета поредна победа в НБЛ. Тимът на Васил Христов се наложи над ЦСКА с 92:80 като гост в среща от 28 кръг в шампионата при мъжете. „Зелените“ са с баланс от 18-10 и са четвърти в класирането на родния шампионат, докато столичани са пети с 14 успеха и 14 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Майки Диксън се отчете с 20 точки за Балкан. Георги Герганов (5 борби, 6 асистенции) и Димитър Димитров (6 борби) добавиха по 13. Йордан Минчев приключи с 12 точки и 6 борби.

Венцислав Петков бе най-резултатен за ЦСКА с 26 точки, включително 6 тройки, и 7 асистенции. Александър Радукич бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 17 и 11 борби. Камерън Грегъри остана с 12 точки и 7 борби.

И ОЩЕ: Георги Боянов не бе в групата на „червените“ за мача днес.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава стояха равностойно на паркета през първото полувреме, като след края му резултатът бе равен – 49:49. След паузата ЦСКА излезе напред чрез Александър Радукич, Венцислав Петков и Виктор Гергов за 58:53. Гостите обаче не се забавиха и обърнаха до 66:63, водени от Йордан Минчев, Майки Диксън и Илиян Пищиков. Камерън Грегъри все пак не сбърка и върна водачеството на домакините за 67:66. В последната част Балкан се вдигна на щурм и чрез Ерик Адамс, Майки Диксън, Николай Грозев и Димитър Димитров дръпна с 16 точки, като до финалната сирена не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 април Балкан ще бъде домакин на Спартак Плевен, докато същия ден ЦСКА ще приеме Рилски спортист. 

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани