12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияПловдив прие 3х3 турнир

Пловдив прие 3х3 турнир

Надпреварата бе по случай 75-годишнината на Академик

През миналия уикенд в Пловдив се проведе вълнуващ 3×3 турнир. Сред организаторите бе и Академик, който отбелязва своята 75-годишнина. 

Това събитие обедини множество участници, зрители и фенове на баскетбола в невероятна атмосфера на спортна надпревара и незабравими емоции. То се проведе на специална настилка и съоръжения, предоставени от БФБ. 


 
Надпреварата преминава в пет категории, обхващащи различни възрастови групи и състезатели с различни умения: 

– Турнир за атлети с интелектуални затруднения. Четири отбора се състезаваха в тази категория, представлявайки „Специалния отбор“, воден от Тина Димитрова. Всички участници бяха наградени за доброто си представяне със златни медали и награди. 

– Турнир за момчета до 16 години, като в него участваха 8 състава. Финалисти бяха „Майните“ и „Мечоците“, съставени изцяло от таланти на Академик, като победата отиде при „Майните“ след победа във финала с 13:8.  

– Турнир за мъже над 18 години. В него се включиха общо 18 отбора, които бяха разпределени в четири групи. До полуфиналите достигнаха „Перестройка“, „Спартак София 3х3“, „Политехника Дупница“ и „Кралете на долината“. „Спартак София 3х3“, победи „Перестройка“ на полуфинала с 19:17, а „Политехника“ се наложи над „Кралете на долината“ с 19:11. „Политехника Дупница“ спечели титла с 20:19 над “Спартак София 3×3“.  

Надпреварата включваше и конкурси по забивки и за стрелба от тройката.  

В неделния ден бяха проведени два допълнителни турнира:  

– Турнир за момчета и момичета до 11 години, като в него се включиха три отбора, съставени от момчета и момичета от „Малкият Отбор“ от Пловдив. Те демонстрираха своите умения и страст към баскетбола.  

– Турнир за момчета до 13 години с 4 тима от школата на Академик, които се изправиха един срещу друг. „Тhe Redeem Team“ триумфира във финала срещу отбора на „All Star”.  

За турнира бе осигурен награден фонд от 4000 лв., както и множество награди за участниците и допълнителни изненади за присъстващите. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани