8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАИграчите от НБА искат план за действие от ръководителите на клубове

Играчите от НБА искат план за действие от ръководителите на клубове

Звездите от лигата са провели среща, след като три мача от плейофите бяха бойкотирани

Недоволството на звездите в НБА заради расовата несправедливост и полицейската бруталност в САЩ прерасна в бойкот. Миналата нощ лигата отложи три мача от плейофите в Орландо, тъй като играчите отказаха да излязат на терена.

Все още не е ясно как ще се развие ситуацията занапред. Все пак, според “Sports Illustrated”, баскетболистите от НБА са провели среща, на която са се съгласиха, че ще изискват ясен план за действие от собствениците на клубове.

Състезателите искат да видят “нещо значимо” от ръководителите. Движението за социална справедливост се събуди отново след стрелбата по афроамериканеца Джейкъб Блейк в Уисконсин.

По-късно днес се очаква среща на Борда на НБА.

Някои играчи смятат, че собствениците трябва да предложат нещо, което да ги накара да вярват, че продължаването на сезона ще помогне за промяна във важни социални проблеми. В противен случай сезонът приключва“, казват още от изданието.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани