18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаПартизан удържа Байерн в Евролигата (видео)

Партизан удържа Байерн в Евролигата (видео)

3 поред за селекцията на Желко Обрадович

КАКВО СЕ СЛУЧИ: В последния си мач за 2022 г. Партизан триумфира за трети пореден и общо седми път в Евролигата. Пред препълнените трибуни в „Щарк Арена“, в Белград, отборът на легендата Желко Обрадович надделя над Байерн Мюнхен с 83:77 в среща от 16 кръг в турнира на богатите. Сръбският гранд има в актива си и 9 загуби, което го поставя на 11-то място в класирането, докато немският тим е с баланс от 5-11 и е 17-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Данте Екзъм финишира с 19 точки за Партизан. Матиас Лесор оформи дабъл-дабъл – 16 и 11 борби. Зак Лидей се отчете с 15 точки и 9 борби.

Отело Хънтър бе най-добър за Байерн Мюнхен с 16 точки и 14 борби. Огнен Ярамаз и Огъстин Рубит добавиха по 14, като вторият овладя и 11 борби, за да стигне до двойните показатели.

КЛЮЧЪТ: Партизан се изстреля напред в края на втория период, за да поведе с 41:29. След паузата Ям Мадар и Матиас Лесор запазиха преднината на сръбския гранд, но Байерн не се отказваше и намали до 3 точки за 72:75 3 минути преди края, воден от Отело Хънтър. Домакините не се огънаха и чрез Данте Екзъм стигнаха до победата с крайното 83:77.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 януари догодина Партизан ще играе срещу Монако, докато същия ден Байерн Мюнхен ще има за съперник Панатинайкос.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани