10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЛокомотив София се завръща в женския елит

Локомотив София се завръща в женския елит

6 отбора ще участват в А група през новия сезон

Шест отбора ще участват в женското първенство през новия сезон. Това стана ясно след последното онлайн заседание на Управителния съвет към БФБ.

Сред тях са Шампион 2006, Берое, Академик Пловдив, Монтана 2003, Славия и Локомотив София, който се завръща в женския елит. Последният е 7-кратен шампион и 4-кратен носител на Купата на България, като има и полуфинали в турнира „Ронкети“.

Новият сезон в женския шампионат ще стартира на 16 октомври, като ще се играе на разменено гостуване в редовния сезон до 22 декември. Първият етап включва 10 кръга.

Втората фаза ще започне от 8 януари 2022 г., като в нея тимовете ще бъдат разделени на Първа и Втора тройка. В тях ще се играе по същия сценарий. Резултатите от предходния няма да се зачитат.

Турнирът за Купата на България ще бъде след края на първия етап.

След края на втората фаза в А група при дамите ще има плейофи. В тях ще участват трите отбора от Първата тройка и първия от Втората тройка. На полуфиналите ще се играе до две победи от три двубоя. Мачът за бронза също ще премине по този план. Финалът ще бъде до три успеха от пет срещи.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани